do. mrt 23rd, 2023

De werkgroep rond de catechese heeft onder leiding van onze deken E.H. M. Rouffa beslist om in de kerk van Hendrieken-Voort elke maand een gezinsviering te houden voor de jonge gezinnen en hun familie. Op deze manier willen wij onze geloofsgemeenschap levendig houden en de kinderen, samen met hun ouders, opa’s en oma’s vertrouwd maken met de liturgische vieringen.

Logo gezinsviering

Deze gezinsvieringen staan volledig in teken en op maat van kinderen en jongeren in de kerk, waarbij telkens de eerstecommunicanten en de vormelingen aanwezig zullen zijn. Wat mogen jullie verwachten? Aangepaste muziek, in deze vieringen staat het Evangelie centraal en hebben we de andere lezingen weggelaten, ook het Evangelie wordt gebracht uit een kinder- of jeugdbijbel. Het gaat om Jezus blijde boodschap die op een begrijpbare manier aanschouwelijk wordt gemaakt. De kinderen en jongeren worden in de vieringen op verschillende wijzen betrokken.

De eerste gezinsviering gaat door op zondag 18 november 2018 om 10u30 in de kerk van Hendrieken-Voort. De eerste viering zal staan in het teken van de parabel van de talenten

Affiche gezinsviering 20181118

Door SC