do. mrt 23rd, 2023
We nodigen u uit om in de avond en nacht van vrijdag-zaterdag 3-4 mei mee op tocht te gaan naar Zepperen en Velm. Er is voor elk wat wils.

In het kader van dit Trudojaar nodigen wij u uit om in de avond en nacht van vrijdag-zaterdag 3-4 mei mee op tocht te gaan naar Zepperen en Velm. Het zijn tochten die ook Trudo vele malen ‘s nachts stapte. Hij zocht in het donker van de nacht naar licht voor zijn levensweg. Zo werd hij een lichtend voorbeeld voor velen. Wij stappen in zijn voetspoor…

stappen met Trudo banner

Er is een formule op ieders maat.

  • Gezinstocht  in de vooravond: van Sint-Truiden naar Zepperen – een tocht van 6 km met vertrek om 18.00 uur en einde in Zepperen om 21 uur – overzet van de chauffeurs om de auto’s te halen.
  • Tocht bij het vallen van de nacht: Sint-Truiden – Velm – Sint-Truiden: 14 km met vertrek om 19.30 uur – pauze in Velm om 21.30 uur – einde in Sint-Truiden omstreeks 00u30.
  • Nachtpelgrimage “tot de ochtend komt”: Sint-Truiden – Zepperen – Velm – Sint-Truiden: 27 km met vertrek om 22.00 uur – halte in Zepperen om 24 uur – halte in Bevingen om 2.45 uur – halte in Velm om 4.30 uur – einde in Sint-Truiden omstreeks 7.00 uur met een ontbijt als beloning.

 

We vertrekken telkens vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de Grote Markt, waar zandkunstenaar Immanuel Boie het levensverhaal van Trudo evoceert.

Deelnemers kunnen gratis parkeren op de Veemarkt.

We stappen in groep aan een haalbaar tempo. Onderweg zijn er bezinnende impulsen en – bij de gezinstocht – leuke opdrachtjes voor de kinderen.

Praktisch:

  • voorzie goed schoeisel en gepaste kledij;
  • op de rustpunten kan je telkens een drankje en een kleine versnapering kopen, maar breng ook zelf een drinkbus en wat mondvoorraad mee;
  • omwille van de veiligheid zorgen de deelnemers aan de tochten van 14 en 27 km voor een fluorescerend hesje en een rood lampje (bijv. een fietslichtje).

Deelnemen is gratis, maar we vragen je wel om je voor 26 april aan te melden via een mail naar sint.trudofederatie@gmail.com.

Nog vragen?

Dekenij, Plankstraat 16, 3800 Sint-Truiden, 011/68.23.37, sint.trudofederatie@gmail.comwww.trudofederatie.be.

 

Deze tocht is een organisatie van Dekenaat Sint-Truiden, in samenwerking met Pelgrimspastoraal Bisdom Hasselt, IJD-Jongerenpastoraal en de Stad Sint-Truiden.

stappen met Trudo

Door SC