di. mrt 21st, 2023

Het Urbi et Orbi (Aan de stad en de wereld) is een pauselijke zegen die normaal alleen op Kerstmis, Pasen en bij de presentatie van een nieuwe paus wordt gegeven. Dat paus Franciscus dit betekenisvolle ritueel nu wil uitvoeren, toont hoe ernstig hij de coronapandemie neemt. Er wordt een volle aflaat aan gekoppeld, wat voor sommige mensen een hele opluchting kan betekenen in het licht van ziekte en dood.

Het besluit van de paus om een ​​uitzondering te maken en een speciale Urbi et Orbi te geven, onderstreept de ernst van de situatie wereldwijd, maar ook in Italië, dat erg zwaar getroffen is door de virusuitbraak.

KRO-NCRV zendt de speciale gebedsviering live uit via NPO 2. De uitzending begint om 17.55 uur op Nederland 2. De viering is ook hieronder live te volgen, vanaf 17.55 uur. Om 19.00 uur zal daar ook het nagesprek met Wilfred Kemp te volgen zijn. Gast is Christian van der Heijden.

Foto : Nederlands dagblad

Door SC