do. mrt 23rd, 2023

Een luisterend oor

De coronamaatregelen hebben een grote impact op de manier waarop we nu afscheid nemen en hoe we vandaag ons rouwproces beleven. Het afscheid van je geliefde was moeilijker, de uitvaart moest op een andere manier verlopen dan je je had voorgesteld, vrienden en familieleden kunnen je momenteel niet zo nabij zijn als ze waarschijnlijk zelf zouden willen,…

Je voelt je deze dagen daarom misschien extra alleen met je verdriet. Het kan ook zijn dat je zelf niet de behoefte voelt om te praten met andere mensen uit je directe omgeving, net omdat ze gebukt gaan onder eenzelfde verdriet. En toch…

Een aantal ervaren rouwbegeleiders uit ons bisdom willen je graag (anoniem) beluisteren als je de behoefte voelt om je verhaal te delen. Dit doen ze luisterend, discreet, bemoedigend en in alle vrijheid. Je kan hen ‘s avonds bereiken tussen 18 en 20 uur. Vind je een telefoontje te direct en schrijf je liever je gevoelens neer in een e-mailbericht? Dat kan ook.

Voor Zuid-Limburg kun je terecht bij volgende rouwbegeleiders:

Paul Gielen

0479 54 22 81

paul.gielen4@telenet.be

Sabine Pirlot

0479 77 13 52

sabine.pirlot1959@gmail.com

Of je kan natuurlijk ook altijd terecht hier bij ons op het secretariaat te Borgloon, via mail: secretariaat@pastoraleeenheidborgloon.be of op het vertrouwde telefoonnummer: 012/74 11 69 of gewoon een brief schrijven naar de dekenij mag ook altijd.

Door SC