zo. mei 28th, 2023

Atoombommen? Nooit meer!

Deel je solidariteit met de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki, en stuur een virtuele kraanvogel via onze Facebookpagina (klik op de link onderaan dit artikel).

75 jaar nadat dat de Japanse steden Hiroshima (6 augustus 1945) en Nagasaki (9 augustus 1945) door atoombommen in de as werden gelegd, staan in de hele wereld nog meer dan 13.000 kernbommen opgesteld. België ‘huisvest’ er 10 tot 20: massavernietigingswapens met een vernietigingskracht vele malen hoger dan de bommen van 1945.

Tijdens de herdenkingsactie tegen kernwapens in Leuven (5 augustus 2020) kon je kraanvogels vouwen en opsturen naar Hiroshima en Nagasaki, uit solidariteit met de honderdduizenden slachtoffers van de atoomaanvallen en hun nabestaanden.

Maar solidariteit betuigen is niet genoeg. De Hibakusha, of overlevenden van de atoomaanvallen, roepen bij de 75e herdenking de internationale gemeenschap op om eindelijk kernwapens te bannen. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat kernwapens nooit meer gebruikt zullen worden. Wil jij ook de kernwapens bannen? Wil je zelf graag in actie komen? Deel dan zeker via facebook onze virtuele kraanvogel en roep onze politici op om de kernwapens eindelijk af te schaffen. We hebben de partijvoorzitters getagd in het bericht en gaan ook later deze zomer met hen het gesprek aan. Met jouw hulp kunnen we de druk vergroten. Bedankt!

Deel onze facebookpost

Door SC

Een gedachte over “Pax Christi”
  1. Laat ons er allen voor strijden dat dit vreselijk tuig uit de wereld verbannen wordt.

Reacties zijn gesloten.