zo. mei 28th, 2023

Hetgeen vorig jaar al in het nieuws kwam; de samenvoeging van 15 dekenaten tot 7 in ons bisdom, wordt vanaf 1 september operationeel. Voor ons houdt dat in dat wij voortaan samen met Sint-Truiden één dekenaat vormen. Deken Marcel Rouffa, inmiddels 14 jaar hier, zal dan niet langer deken zijn, maar blijf pastoor van de pastorale eenheid Borgloon. E.H. Wim Ceunen is dan de nieuwe deken voor de tien federaties Sint-Truiden en Borgloon. Dit nieuwe dekenaat reikt van Alken tot Gingelom, van Heers tot Nieuwerkerken. Voor de gelovigen verandert er niet veel, wel voor de pastoors, diakens, parochieassistenten en naaste medewerkers die nu leren denken en werken vanuit dit groter geheel. Sommige initiatieven, zoals bijvoorbeeld een pelgrimswandeling of een vastenconferentie kunnen georganiseerd worden voor dit groter geheel.

We wensen deken Marcel Rouffa dan ook te danken voor zijn jarenlange inzet voor ons dekenaat. Onze geloofsgemeenschap wenst deken Wim Ceunen ook heel veel succes met zijn nieuwe taak.

Door SC