do. mrt 23rd, 2023

Missio

okt 18, 2020

Op 18 oktober vieren we van harte Missiezondag!

Samen met de hele wereldkerk vieren we op 18 oktober 2020 Missiezondag. Onze verbondenheid binnen de wereldkerk staat dan centraal, maar ook de zending die we allemaal hebben. Elke gelovige is immers door Christus zelf gezonden naar andere mensen, veraf en dichtbij.

Dit jaar leggen we de nadruk op de vreugde die daarvan uitgaat. Gesterkt door Christus’ aanwezigheid zijn we immers geroepen tot hoopvolle relaties om alle obstakels te overwinnen. We geven voorrang aan het positieve: liefde, geluk, hoop, vergeving.

Dat probeert men ook in Liberia, het land dat Missio dit jaar in de kijker zet tijdens de missiemaand en in het bijzonder op Missiezondag. Het land herstelt langzaam van een burgerconflict, maar de weg naar vrede en verzoening is nog lang. Het land heeft ook onze hulp nodig, niet in het minst voor de zorg voor duizenden weeskinderen. Daarom gaat de collecte van de kerkdiensten voor Missiezondag naar verschillende weeshuizen in het Liberiaanse bisdom Gbarnga. Denk aan hen wanneer je je bijdrage in het offerblok deponeert, bij gebrek aan fysieke omhaling door het nieuwe coronavirus.

Lees meer op www.missio.be. Extra bijdragen aan de projecten van de Kerk in Liberia doe je op BE19 0000 0421 1012 met mededeling ‘Liberia’.

Door SC