wo. feb 1st, 2023

Beste parochianen

Binnenkort vieren we Allerheiligen en Allerzielen. Dit is een tijd waarin we bijzonder verbonden willen zijn met onze overledenen en zeker dit jaar is het goed om dat samen met onze gemeenschap doen. Door het covid-19 virus, verloopt alles anders dit jaar. Zo zal het ook zijn voor de 1 novembervieringen. Omdat de beschikbare plaatsen in de kerken beperkt zijn en wij zoals ieder jaar een grote toeloop van kerkgangers verwachten, moeten wij tot onze spijt meedelen dat er geen gebedsdiensten zijn in de namiddag en ook geen zegeningen op het kerkhof. Het kerkhof bezoek blijft natuurlijk mogelijk.

Alle Eucharistievieringen van dit weekend zijn afgelast omwille van de coronamaatregelen. De kerken zijn wel open op die momenten en tussen 14 en 16u.

In de namiddag is er de mogelijkheid tot een persoonlijk, individueel gebed en het branden van een kaarsje in de kerk; alle kerken zullen open zijn van 14.00 u. tot 16.00 u. Met uitzondering van Gotem, daar zal de kerk van 09.00 u. tot 11.00 u. open zijn. Er zal in Gotem dus geen viering zijn om 09.00 u. Om 10 u. is er wel de zegening van de graven.

Tijdens deze openingsuren kunnen ook de gedachteniskruisjes van de overledenen mee genomen worden. Er zullen begeleiders aanwezig zijn. Er worden dit jaar geen gebedskaartjes met namen van de overledenen uitgedeeld.

Kerken open op zondag 1 november van 14.00 u. tot 16.00 u.: Borgloon, Gors-Opleeuw, Grootloon, Haren, Hoepertingen, Kerniel, Jesseren. Hendrieken -Voort en Rijkel: Voor en na de namiddagviering.

Men kan tijdens de openingsuren terecht voor een moment van persoonlijk gebed; ook dan kunnen de gedachteniskruisjes worden afgehaald. Er zijn geen gebedsdiensten.

In Bommershoven, Broekom en Kuttekoven kan men wel een kerkhof bezoek doen, maar er zijn geen gebedsdiensten.

Maandag 2 november Allerzielenvieringen: Jesseren 09.00 u. Hoepertingen 09.00 u. Borgloon 10.30 u.

Betreffende de eucharistievieringen vragen wij de gelovigen zich zoveel mogelijk te spreiden over het ruime aanbod van vieringen van Allerheiligen, zowel de vooravond, de hoogdag zelf maar ook op Allerzielendag, net omdat de capaciteit van de kerken zeer beperkt is. We zijn immers verplicht de kerk te sluiten als ze volzet is.

Mogen wij u ook vragen om de nodige coronamaatregelen op te volgen: – draag altijd een mondkapje, bij elk bezoek in de kerk – ontsmet de handen bij het binnenkomen van de kerk – hou voldoende afstand – ook op het kerkhof is het aangewezen om de afstand te bewaren

Hou er rekening mee dat al deze regelingen onder voorbehoud zijn; mocht de situatie veranderen en de voorschriften van de veiligheidsraad strenger worden, dan is het mogelijk dat deze regelingen vervallen of worden aangepast.

Wij wensen iedereen een vrome gedachtenis aan onze overledenen en een zalige hoogdag.

Namens het federatieteam

Marcel Rouffa

Door SC