za. dec 3rd, 2022

Pelgrimswandeling bij het begin van de 40-dagentijd, vanaf Aswoensdag 17 februari.

Ons nieuwe dekenaat biedt u – in samenwerking met Pelgrimspastoraal – een bezinnende wandeling aan om bewust de veertigdagentijd in te stappen. U kan deze bezinningstocht individueel of met een groep van max. 4 personen beleven, op een zelfgekozen moment vanaf Aswoensdag en dit gedurende de hele veertigdagentijd.

Voor ons dekenaat start de tocht aan Sint-Odulphuskerk in het Centrum van Borgloon (geopend tussen 9 en 17 uur). Parkeren kan gratis:

  • aan Dienst Toerisme aan Het Stroopfabriek, stationsstraat 8 te Borgloon (=800 m van de kerk): Parking Nieuwland – dat is in het Centrum van Borgloon
  • en op de verbindingsweg Sint-Truiden – Tongeren.

Aan de ingang van de kerk kan je een tochtboekje nemen, dit dienst als gids om van je wandeling een bezinning te maken. Je kan alvast even gaan zitten en de inleidende tekst lezen.

Vlakbij de kerk, achter het oude stadhuis op de Markt, staat een bord met de wandelroutes: daar kan je een wandeling uitkiezen. Onderweg hou je enkele keren halt voor een bezinnende impuls. Als je met enkelen samen stapt, kan je telkens – na een stille tijd – even uitwisselen. Aan het einde van de tocht kan je opnieuw even de kerk binnenlopen. Het tochtboekje voorziet een afsluitend moment. Via een intentieboek leggen we een verbinding tussen alle pelgrims die er passeren. En je kan een mooi kaartje meenemen als aandenken.

De tocht heeft als thema ‘levensdraden’. We hebben het voorbije jaar het belang van een aantal onzichtbare draden herontdekt:

*   een goede verbinding met de schepping/natuur;

*   een goede verbinding met onze medemensen (hoe vaak klonk: “we zijn sociale wezens”);

*   we zijn wereldwijd met elkaar verbonden;

*   een goede verbinding met onszelf;

*   de verbinding met ‘het goddelijke’ (zoektocht naar zingeving).

We krijgen veertig dagen om deze levensdraden te versterken …

Het is ook mogelijk om een wandeling in je eigen buurt te maken. Je kan een tochtboekje downloaden op www.pelgrimswandelingen.be of via deze link

Door SC