zo. mei 28th, 2023

Bisschoppen roepen op om alle kerkklokken te laten luiden op Pasen om 12 uur 

Omwille van corona en de beperking tot maximaal 15 personen in de publieke vieringen, wordt het net als vorig jaar geen Pasen zoals anders. Maar daarom wordt het niet minder Pasen. Meer dan ooit brengt de paasboodschap in deze moeilijke tijd hoop en toekomst. Jezus overwint de dood. Het leven krijgt het laatste woord.  

De bisschoppen van ons land willen deze Blijde Boodschap in de coronapandemie luid laten klinken. Zij vragen daarom om op paaszondag 4 april om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. Als teken van troost en hoop voor al wie slachtoffer is van het coronavirus en voor wie hen met de beste zorg omringen. Als teken van steun voor wie onvermoeibaar blijven strijden tegen het virus. Als teken van verbinding tussen ons allen: want met vereende krachten kunnen en zullen we deze pandemie te boven komen. 

Ja, het wordt opnieuw Pasen! 

Door SC