do. mrt 23rd, 2023

Naar jaarlijkse traditie organiseren de gemeenschap ‘Zaden van het Woord’ en de jongerenpastoraal Borgloon een kinderdag. Dit keer ging deze door in de Sint-Odulphuskerk.

De sfeer kwam er al snel in, eerst een kennismakingsspel met een ballon, en daarna mochten we de dag al zingend en dansend inzetten. Het catechesemoment ging natuurlijk over licht, het licht van de zaklamp of het licht van de maan? Maar het ging om het Licht van de wereld Jezus.

En omdat wij als christenen op zoek gaan naar het Licht gingen we tijdens de knutselactiviteit aan de slag om zelf een vuurtoren te bouwen. Een toren die ons de weg wijst naar het Licht.

‘s middags had iedereen reuze honger en de pannenkoeken gingen dan ook snel naar binnen. De energie hadden we ook wel nodig want in de namiddag gingen we op stap, dwars door het land van koning Herodes op zoek naar Simeon en het lichteiland.

We mochten aan het einde van de dag afsluiten met een gebedsviering.

Met dank aan iedereen die meegewerkt heeft aan deze mooie dag: Richard, Marie-Claire, Ria (voor de lekkere pannenkoeken), de gemeenschap ‘Zaden van het Woord’, koster Jos, Anne-Laure & jongerenpastoraal Borgloon.