Doop Michelle Fonteyne

Op zondag 2 februari  werd in de kerk van Gotem Michelle Fonteyne gedoopt, dochtertje van Ben Fonteyne en Hannah Nicolaï, wonend te Hasselt.

We wensen Michelle de de hele familie van harte proficiat en hopen dat Michelle, met de steun van haar ouders, peter en meter en de ganse pastorale eenheid van Borgloon moge opgroeien tot een flinke christen.

 

Doop Fien Coeckelberghs

Op zondag 2 februari werd in de Sint-Jozefkerk van Rijkel Fien gedoopt, dochter van Bjorn Coeckelberghs en Talitha Helaers van  de Hoepertingenstraat.  We wensen Fien de de hele familie van harte proficiat en hopen dat Fien, met de steun van haar ouders, peter en meter en de ganse pastorale eenheid van Borgloon moge opgroeien tot een flinke christen.

Doop Loes Bex

Op 11 januari werd in de kerk van  Kerniel Loes Bex gedoopt, dochtertje van Bex Wim en Vanormelingen Jessica.

Namens de voltallige geloofsgemeenschap van onze federatie heten we Loes welkom in onze Kerk.

Aanpassingen zondagsvieringen

In 2013 werd een pastoraal plan opgemaakt door de federatieraad, dit na overleg met de kerkfabrieken en een uitgebreide groep van betrokken medewerkers uit de parochies.

Op basis hiervan is een kerkenplan opgesteld dat eind 2014 door het centraal kerkbestuur (CKB), het bisdom en het stadsbestuur werd goedgekeurd.

Het parochiale leven concentreren we rond drie kerken in Borgloon.

Vanaf 2020 worden de zondagseucharistievieringen beperkt tot Borgloon centrum, Hoepertingen en Jesseren.

De nieuwe regeling houdt in dat in Rijkel, Gotem, Bommershoven en Kerniel geen zondagsvieringen meer zullen plaatsvinden.

De kerken van Broekom en Kuttekoven worden herbestemd.

Broekom krijgt een invulling door het Vincentje. Bommershoven wordt gebruikt voor het bewaren van het kerkelijk erfgoed.

Over de bestemming van de andere kerken wordt nog nagedacht en overlegd.

Zolang er nog geen herbestemming is voor de kerken van Gors-Opleeuw, Gotem, Grootloon, Haren, Hendrieken-Voort, Kerniel en Rijkel kan hier nog een beperkt aanbod van gelegenheidsvieringen plaatsvinden: een doopsel, een huwelijk, een uitvaart, een gebedsstonde, een viering bij gelegenheid van een hoogdag, een kermis…

Dit is enkel mogelijk indien er plaatselijk een dragende groep aanwezig is.

 

Elke overgang is moeilijk, maar deze belangrijke wijzigingen zijn een noodzakelijke stap in de huidige omstandigheden van kerkbeleving en voor de toekomst van onze pastorale eenheid.

 

Herdertjesviering Rijkel 25 december 2019

Op 25 december mochten we in Rijkel de komst van onze redder, Jezus Christus,  beleven in een heuse herdertjesviering. De eerstecommunicanten speelden het kerstverhaal na, de vormelingen namen de teksten voor hun rekening en het koor van Rijkel luisterde de viering muzikaal op.

Het werd een mooie viering, voorgegaan door E.H. Pulinx, in een volle kerk. We willen dan ook iedereen bedanken die deze viering mogelijk heeft gemaakt en in het bijzonder de mama’s en papa’s van de eerstecommunicanten en vormelingen die geholpen hebben. Ook de kerk was weer zo mooi versierd.

Deze mooie foto’s werden gemaakt door de mama van Seppe. Een hele dikke dankjewel daarvoor.

Herdertjesviering Jesseren

Stille nacht, Heilige nacht …. op 24 december mochten we in Jesseren de komst van onze redder beleven in een heuse herdertjesviering. De eerstecommunicanten speelden het kerstverhaal na, de vormelingen namen de teksten voor hun rekening en het koor van Jesseren luisterde de viering muzikaal op.

Het werd een mooie viering, voorgegaan door E.H. Pulinx, in een volle kerk. We willen dan ook iedereen bedanken die deze viering mogelijk heeft gemaakt en in het bijzonder de mama’s en papa’s van de eerstecommunicanten en vormelingen die geholpen hebben. Ook Theo en Roland willen we in de bloemetjes zetten omdat de kerk weer zo mooi versierd was.

Deze mooie fotoreportage werd gemaakt door de papa van Sterre. Een hele dikke dankjewel daarvoor.