za. jun 3rd, 2023

Inschrijvingen eerste communie

Van harte welkom op de pagina van inschrijving “Eerste communie”.

Fijn dat jullie als ouders gekozen hebben om uw zoon of dochter in te schrijven voor de eerste communie.

We organiseren de eerste communie voor alle kinderen van het eerste leerjaar die binnen onze pastorale eenheid wonen. Woont u in een andere federatie/pastorale eenheid dan verwijzen we u graag door naar uw plaatselijke priester of diaken. Mocht u echter buiten onze pastorale eenheid wonen en een speciale band hebben met onze pastorale eenheid, neem dan even contact op met parochieassistente Sabine (0484/67.25.52)

Wat verwachten we van ouders die kiezen om hun kind te laten deelnemen aan de eerste communie:

  • dat uw kind aanwezig is op elk catechesemoment en bij elke gezinsviering die op het programma staat behalve bij ziekte (graag altijd even verwittigen a.u.b.)
  • Kinderen komen op tijd (5 minuten voor aanvang) op elk catechesemoment aangezien we maar een uurtje hebben en verlaten niet vroeger het catechesemoment voor eventuele hobby’s, er zijn genoeg keuzemomenten om dit te vermijden.
  • dat uw als ouders ook betrokken bent en samen mee op weg gaat met uw zoon/dochter. We verwachten alle ouders op de gezinsvieringen die op het programma van de eerste communie staan. Ook in de sterke momenten verwachten we jullie samen met jullie zoon/dochter in de vieringen (Kerstmis met kerstspel kinderen, Palmzondag, Pasen, …)
  • de ouderavond gaat individueel door met een van onze catechisten. Tijdens dit moment geven we u alle nodige info. We plannen ze in de maand september/oktober. U ontvangt hiervoor een Doodle.
  • kiezen voor een christelijk leven is een keuze die uiteraard niet los staat van de rest van het leven; daarom is het vanzelfsprekend een basisvoorwaarde dat wie kiest om opgenomen te worden in onze gemeenschap, op school ook kiest om het vak Rooms-katholieke godsdienst. Wie dat niet doet kan niet deelnemen aan de eerste communie.
  • onze catecheseploeg is zeer beperkt en we kunnen onmogelijk het hele catechesejaar alleen afwerken. We willen dan ook heel graag ons uiterste best doen om er toch een mooie voorbereiding van te maken en willen daarom graag beroep doen op ouders om een handje toe te steken bij de catechesemomenten/gezinsvieringen/versieringen kerk/uitwerking thema … we vragen niet om de taak van catechist op jullie te nemen maar gewoon per groep met 1 of 2 ouders aanwezig te zijn om de kinderen mee te begeleiden (vooral orde handhaven) en eventueel bij knutselopdrachten een handje toe te steken aangezien we maar een uurtje de tijd hebben. Bij de gezinsvieringen gaat het vooral om de orde te helpen handhaven. Alvast bedankt voor jullie hulp! Voel je je geroepen om meer te doen ook altijd welkom om ons catecheseteam te komen versterken!

Bij de inschrijving van uw zoon/dochter verklaart u zich akkoord met de bovenstaande voorwaarden. Het formulier is aangepast aan de nieuwe wetgeving rond privacy. Uw gegevens worden door ons bijgehouden in het kader van de registers volgens het kerkelijk recht. Alle andere gegevens worden verwijderd op eenvoudig verzoek.

Mocht u intussen nog vragen hebben, stel ze gerust: 0484/67.25.52 (Sabine) of stuur een mailtje naar jongerenpastoraal@pastoraleeenheidborgloon.be

De inschrijvingen voor 2022-2023 zijn afgesloten!