do. mrt 23rd, 2023

Loonse misdienaars

Ooit al eens zitten denken “Wie zijn die jongeren vooraan bij het altaar?”. Wel dat zijn de misdienaars. Dit zijn jongeren die helpen in de eucharistie. Zij zorgen ervoor dat de eucharistieviering net een tikkeltje plechtiger en eleganter verloopt (zo zorgen ze voor een mooie intrede, geven ze wiekrook aan bij het evangelie, brengen ze de offergave aan,…) en zijn ze tijdens de viering de rechterhanden van de priester.

Misdienaarsgroep

In de pastorale eenheid Borgloon zijn er verschillende misdienaars, die ieder weekend klaarstaan om de viering te verzorgen. Het is een hechte groep die naast het misdienen ook graag mee doet aan de leuke activiteiten georganiseerd door de Loonse misdienaarswerking. Zo hebben we al een fakkeltocht, een zomerwandeling, ontbijten, enz. gedaan. Daarnaast zijn er ook een aantal activiteiten die we meedoen vanuit IJD (Jongerenpastoraal van het bisdom)

Heb je ook zin om deel uit te maken van deze groep. Dan kan je altijd contact op nemen met de misdienaarswerking (Koenraad en Anne-Laure) of per mail op misdienaars@pastoraleeenheidborgloon.be

Je kunt ons ook altijd volgen op onze FB-pagina

Anne-Laure & Koenraad