di. mei 24th, 2022

Meimaand = Mariamaand

De Meimaand is traditioneel de maand waarin Maria centraal staat. Het is bekend dat Maria binnen de Katholieke kerk een belangrijke plaats inneemt. Een versierd kapelletje, een brandende kaars, een Weesgegroet, een Marialied…een bezoek aan een Maria-oord is ook nog van deze tijd. Misschien is het wel goed om ons eens tot Maria te richten: Een weesgegroetje – een tientje – een rozenhoedje. Alles kan maar wij moeten er tijd voor maken.

Bommershoven

Op dinsdag 24 mei is er een Eucharistieviering aan de kapel in Bommershoven.

Borgloon

Vanaf maandag 2 mei elke maandag-, woensdag- en vrijdagavond van de maand mei bidden wij om 17u55 het rozenhoedje in de kerk.

Gors-Opleeuw

Naar jaarlijkse gewoonte wordt in de maand mei elke werkdag om 19 uur het rozenhoedje gebeden in de kapel van Onze Lieve Vrouw Troosteres Der Bedrukten, gelegen aan de veldweg langs de frituur op de Tongersesteenweg in Vliermaal. Iedereen van harte welkom om samen te bidden tot onze hemelse moeder.

Maandag 16 mei is er naar jaarlijkse gewoonte een eucharistieviering om 19 uur in open lucht aan deze kapel (als het weer het toelaat) en vervangt het rozenhoedje. Ook hier is iedereen hartelijk uitgenodigd.

Gotem

Vanaf maandag 2 mei elke maandag-, woensdag- en vrijdagavond van de maand mei bidden wij om 19u het rozenhoedje aan de Onze Lieve Vrouwkapel of in de kerk.

Grootloon

Tijdens de meimaand wordt het rozenhoedje gebeden in de kerk van Grootloon: elke woensdagavond om 18.30 u.

Haren

Op donderdag 19 mei om 19u00 aan de kapel in de Singelstraat (bij slecht weer in de kerk van Haren)

Hendrieken-Voort

In de meimaand wordt het rozenhoedje gebeden elke dinsdag om 18.30 u aan één van de kapelletjes, beurtelings boven aan de Lambertusstraat, op de hoek van de Bronstraat en aan de Romeinse Kassei. De laatste keer op 31 mei is in de kerk een Mariale gebedsstonde.

Jesseren

Op maandag 23 mei is er een openluchtviering aan de kerk van Jesseren

Kerniel

Op 30 mei is er om 19u00 een viering in de kerk van Kerniel